Az Egészség

Visszatekintve a történelemre, az egészség mindig is foglalkoztatta az emberiséget. Fontos szerepet kapott mind az ókorban, mind pedig bármely korban egészen napjainkig.

Ahogy az orvostudomány fejlődött, úgy változott az egészségről kapott nézetünk is. A diéta mellett egyre nagyobb teret kap a test megmozgatása is. Napjainkban a fizikailag passzív munkavégzés miatt kiemelkedő fontossággal bír. Teljesen mindegy, hogy politikai avagy orvosi oldalról vizsgáljuk a kérdést egy biztos, mind az előíró, mind az instruktor, mind pedig az igénybevevő jól jár vele. A politikusok örülhetnek az edzőtermekből, egyéb testébresztő rendezvényekből, táplálék kiegészítők megvásárlásából befolyt adóknak és annak, hogy a mozgás mellett döntő polgárok közül kevesebb akut betegséggel küzdő, állami pénzt felemésztő páciens szakad a nyakukba. A rendelőkben és kórházakban pedig kevesebb beteg tolong bebocsátásra várva orvosához, illetve ha a rendszeres mozgást végző polgárok meg is betegednek, azok gyorsabban regenerálódnak és állnak vissza a munkába.

Az előttünk élő generáció felismerte a passzív és aktív életmód okozta egészségi állapot közötti különbséget, ezért elkezdhetett  gondolkodni arról, hogy az adott társadalmi helyzetnek megfelelően mely mozgásformák azok, amelyek az emberek hétköznapjaiba a egyszerűbben beilleszthetőek, hogy mindenki rátalálhasson az önmaga számára legoptimálisabb mozgásformára. Manapság korra, élethelyzetre, egyénre szabottan kínálnak edzéseket. Míg a fiatalokat a versenysport hívogatja, a kismamákat a baba-mama jóga, addig a középkorúaknak testébresztő rendezvényeket kínálnak széles választékkal de, hogy az idősebbeknek is lehetőségük legyen a testi-lelki felpezsdülésre, ízületeket kímélő Nordic Walking és egyéb vízi mozgásforma áll rendelkezésükre.

Tehát a testmozgás igénye és annak gyakorlatba fektetése mondhatjuk, hogy mára közös létszükségletünk.